Er is een messenverkoper actief in de omgeving van Schagen. Zowel vanuit zijn auto als aan de deur biedt hij ’echte messen van het merk Gero’ aan

Tessa Thepen
Schagen

Er lijkt een illegale messenverkoper actief te zijn in de regio Schagen. Op Facebook maken meerdere mensen melding van een voorval waarbij de man eerst vanuit zijn auto of aan de deur een opmerkelijk verhaal vertelt en vervolgens zegt dat hij echte messen van het merk Gero verkoopt.

Een inwoner van Schagen werd aangesproken terwijl hij op zijn scootmobiel onderweg was naar Schagerbrug. Zo blijkt uit een bericht in de Facebookgroep ’Je bent Schagenees als..’.

Een man in een Citroën Berlingo vroeg of hij bekend was in de buurt. Na een aantal ’rare verhalen’ vertelde de man dat hij messen van het merk Gero verkocht voor driehonderd euro. Toen dat aanbod werd afgeslagen, vroeg hij hoeveel geld de man bij zich had. Daar werd afwijzend op gereageerd, vervolgens reed de verkoper kwaad en met gierende banden weg.

Onder het bericht reageert nog iemand met een soortgelijk verhaal. Hier kwam de man aan de deur om zijn messen aan te bieden. Het lijkt om dezelfde persoon te gaan.

De politie is op de hoogte van de incidenten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.