Zadensector denkt met ‘Seed Valley Talks’ aan medewerkers van de toekomst

Het blijft een uitdaging om jongeren te enthousiasmeren voor de zaadsector.
© Foto Jasper Lensselink
Enkhuizen

Het blijft een uitdaging om jongeren te enthousiasmeren voor de zaadsector. Met ‘Seed Valley Talks’, een vrije variant op de succesvolle ‘TED-conferenties’, hoopt de organisatie de nieuwe generatie aan zich te binden.

Tijdens de ‘Seed Valley Talks’ komen verschillende sprekers aan het woord om getalenteerde jongeren enthousiast te maken voor een baan in de (groene) biowetenschappen.

,,In Noord-Holland Noord werken tientallen bedrijven samen onder de vlag van Seed Valley om de medewerkers van de toekomst te laten kennismaken met de zadensector”, vertelt Carolien Wagenaar. ,,De Seed Valley Talks zijn gelanceerd om studenten te inspireren voor deze sector in de regio.”

Voor de Seed Valley Talks online worden korte video’s gemaakt, waarin collega’s en wetenschappers uit het vakgebied aan het woord komen. ,,Deze zijn ook bedoeld om te laten zien dat Seed Valley hét kenniscentrum van de wereld is als het gaat over de ontwikkeling van nieuwe groente- en bloemenrassen.”

De eerste volgende live bijeenkomst staat op 28 september op de agenda. ,,We ontvangen daar dit keer vierdejaarsstudenten. Zij hebben hun studiekeuze weliswaar gemaakt, maar hebben vaak nog geen idee hoe hun werk in de zaadsector eruit gaat zien als ze straks klaar zijn met hun studie.”

Het thema van de komende bijeenkomst is de bijdrage van Seed Valley aan de klimaatverandering en gezond leven. ,,We roepen daar van alles over, maar wat doen we dan eigenlijk? Een mooie gelegenheid om dat eens uitgebreid toe te lichten.”

De sprekers die tijdens de live bijeenkomst het woord nemen zijn Maaike Groot, Ernst van den Ende en Anoma Lokossou. Onderwerpen die aan bod komen zijn ontwikkelingssamenwerking, een duurzame manier om het leven te veranderen en het belang van gezonde voeding voor iedereen ter wereld.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen