Premium

Het begint met een weckpotje en eindigt in een groot vat. Mats Hoogenbosch verkoopt nu zijn eigen limoncello. ’Het zou top zijn als ik er mijn geld mee kan verdienen, maar dat heeft tijd nodig’

Mats heeft met zijn limoncello brons gewonnen bij de International Wine & Spirit Competition.
Schagen

Hij noemt het zelf een uit de hand gelopen hobby. ,,Ik vond limoncello altijd lekker, maar de meeste merken zijn super chemisch en mierzoet. Daarom wilde ik proberen zelf limoncello te maken.’’

Zo begint Mats Hoogenbosch (24) in 2017 met het maken van zijn eigen drank in kleine weckpotjes. ,,Dat recept heb ik de afgelopen jaren steeds verder geperfectioneerd,’’ zegt Mats. Het bedrijf, Chello Limoncello, is van hem, maar hij krijgt wel hulp van vrienden bij het maken. En met succes. Hij wint de bronzen prijs in de International Wine & Spirit Competition 2021. Zijn limoncello als een van de beste, hoe dat kan? ,,Mijn limoncello is biologisch, natuurlijk en volledig handgemaakt,’’ zegt hij.

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen