Hoorn geeft meer kinderen gratis kermismuntjes; ook voor gezinnen die zijn getroffen door de coronacrisis of gedupeerd door de toeslagenaffaire

’Alle kinderen in Hoorn moeten kunnen genieten van de kermis’.
© Foto gemeente Hoorn
Hoorn

Ook kinderen uit gezinnen in de gemeente Hoorn die zijn getroffen door de coronacrisis of gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire komen dit jaar in aanmerking voor gratis kermismuntjes.

Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 augustus is het kermis, ook dit jaar op het evenemententerrein Pelmolenpad.

De gemeente geeft vijf gratis kermismuntjes aan kinderen tot 18 jaar uit gezinnen die minder te besteden hebben (met een inkomen van minder dan 1294,44 euro voor alleenstaanden en 1849,20 voor stellen). Zij, maar dus ook inwoners met een coronaregeling (TOZO of TONK) of die geraakt zijn door de toeslagenaffaire, kunnen de muntjes aanvragen via www.hoorn.nl/kermisactie. Dat kan tot 28 juli. De muntjes worden dan in de eerste week van augustus naar het huisadres toegestuurd. Wie geen computer of internet heeft kan bellen met Team Rondkomen van 1.Hoorn via 0229-252200.

Inwoners die via WerkSaam Westfriesland een uitkering ontvangen, krijgen de muntjes automatisch per post toegestuurd.

,,Alle kinderen in Hoorn moeten kunnen genieten van de kermis’’, vindt wethouder Kholoud Al Mobayed. ,,Ook als er binnen het gezin minder geld is voor dit soort leuke extraatjes. Geen enkel kind moet het gevoel hebben dat de kermis onbereikbaar is. Iedereen hoort erbij, juist bij leuke dingen in onze stad.’’

Een muntje geeft straks gratis toegang tot de volgende attracties: Glazen doolhof, booster Airborne, Kop van jut XXL, Funhouse, fotoschietsalon, voetbalspel, buggy's, bussensport, Mini cars, Discojumper XXL, Tea cups, Eendjes vangen, Toxic, Trampoline, Wip, Ballenfontein, Magic Mouse, draaimolen en zweefmolen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen