Alternatieve 4-daagse vanuit Andijk: Ans en José stappen lekker door de regio

Andijk

De 4-daagse van Nijmegen ging niet door. Geen reden voor Ans Zonneveld uit Blokker en José Franx uit Andijk om de wandelschoenen in de kast te zetten. De dames hebben zelf een alternatieve 4-daagse uitgestippeld.

Dinsdag bleven de wandelmaatjes in de buurt. Vanuit Blokker deden ze Wognum, en Midwoud aan op de route van 30 kilometer. „Dertig ja. Ik vind dit mans genoeg. 40 kilometer is best veel. In Nijmegen houden we dat vol omdat er veel reuring is. Hier staat niemand aan de kant voor ons te klappen”, vertelt José terwijl ze de pas er stevig inhoudt.

„Op de eerste dag hebben we onderweg een leuke stop gemaakt bij de vrijwilligers van de Leekerweide, waar Ans en ik elkaar hebben ontmoet. Ans, inmiddels met pensioen, werkte daar in het restaurant, ik op de groep.” Woensdag ging de voettocht naar Texel, donderdag werd Broek in Waterland („Mooi tussen de koeien en de schapen”) aangedaan.

Blaren

Vrijdag wandelt het tweetal richting de duinen. José: „Hopelijk nog steeds zonder blaren. Maar wel mét moeie voeten. We kletsen ons er wel doorheen. Ans en ik zijn echte wandelmaatjes geworden. Tijdens het lopen, delen we alles met elkaar. En dan nog blijkt dat ik soms iets niet heb gezegd. Zo blijft er altijd wat te vertellen. En onderweg komen we veel wandelvrienden tegen. Dat krijg je hè. Als je veel wandelt, leer je steeds meer wandelmaatjes kennen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Onderweg kom je wandelmaatjes tegen.
© Foto aangeleverd

Het duo wandelt voor het goede doel. „Voor Alzheimer Nederland. We hebben al 1200 euro opgehaald. Lopen doen we toch. Het is leuk dat mensen het waarderen en een klein bedragje overmaken.”

Sponsoren kan via deze QR-code.
© Foto aangeleverd

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.