Intermaris gaat op korte termijn 69 nieuwe appartementen in Hoorn verhuren voor mensen met iets meer geld. Prijs vanaf 870 euro.

Woongebouw Eclips van Intermaris

Woongebouw Eclips van Intermaris© Foto Anneriet van der Spek

Michiel Snik
Hoorn

Woningcorporatie Intermaris gaat 69 appartementen in de vrije sector in de Hoornse wijk Grote Waal verhuren. De prijs ligt tussen 870 en 1050 euro. De appartementen worden dit najaar opgeleverd, vanaf 2 augustus kunnen belangstellenden zich inschrijven.

Mensen die aan de ene kant niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, maar te weinig verdienen om een huis te kunnen kopen, zijn aangewezen op de vrije huursector. De prijzen in deze sector stijgen door de woningnood hard.

De appartementen die Intermaris nu in woongebouw Eclips aanbiedt, bestaan uit 27 tweekamerwoningen, 36 driekamerwoningen en 6 vierkamerwoningen. De woningen hebben een keuken voorzien van alle benodigde apparatuur. Ook is er een aparte toiletruimte. Grofweg zijn het appartementen tussen de 50 en 90m2. De prijzen die worden vermeld zijn inclusief servicekosten en WarmteKoudeOpslag, maar toekomstige bewoners moeten nog wel rekening houden met een rekening voor stroom, koud waterverbruik, internet en tv. De nieuwe appartementen staan op de plek waar voorheen de verouderde portiekflats aan de Siriusstraat stonden. Intermaris bouwt hier vijf nieuwe woongebouwen terug. De nieuwe woningen krijgen hun voordeur niet meer aan de Siriusstraat, maar aan het Noorderlicht. Deze appartementen zijn volgens Intermaris geschikt voor diverse doelgroepen zoals starters, jongeren, doorstromers, kleine gezinnen en senioren.

Inschrijven op de huizen via www.woonmatchwestfriesland.nl. Meer informatie over deze nieuwe middenhuurwoningen is te vinden op: www.intermaris.nl/eclips.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen