Woningoverval Noord-Scharwoude: ’Wat een waanzin in zo’n rustig straatje’

Na een woningoverval heeft de politie twee slachtoffers aangetroffen.© Foto Michel van Bergen

Roel van Leeuwen
Noord-Scharwoude

Een groepje buurtbewoners staat een paar uur later na te praten in de straat in Noord-Scharwoude waar donderdagochtend een woning werd overvallen en iemand werd neergeschoten. Ze hebben geen zin om hun verhaal te doen. ,,Het is nog vers’’, laat een van hen weten.

Een buurman belde 112: ,,Ik zag jongens rennen. Dat klopt niet, dacht ik. Ze waren allemaal in het zwart, jongere binkies, redelijk sportief. Ze konden hard rennen.”

Een mevrouw die haar hondje uitlaat, is spraakzamer dan de meeste buurtbewoners. ,,Wat een waanzin in zo’n rustig straatje’’, zegt ze. Hoewel ze dichtbij woont, heeft ze ’s nachts niets meegekregen van het incident. ,,Mijn zoon zei wel dat hij een helikopter had gehoord.’’

De 51-jarige man die donderdagochtend vroeg zwaargewond werd aangetroffen op de 2e Lage Hoekstraat is slachtoffer van een woningoverval. Hem is eerste hulp verleend en hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Ook is er een tweede slachtoffer aangetroffen in een bijgebouw van de woning. Deze man, een 37-jarige inwoner van Noord-Scharwoude, was door de overvallers vastgebonden, maar is niet gewond.

Volgens een woordvoerder van de politie was het slachtoffer in het ziekenhuis nog wel aanspreekbaar.

De politie doet onderzoek naar de verdachten. Hierbij is onder meer een helikopter ingezet. Verder wordt technisch onderzoek verricht. Er is sprake van meerdere verdachten die vermoedelijk in een witte personenauto zijn weggereden.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). De politie ontvangt ook graag andere tips en eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit die buurt op dat tijdstip.

Lees ook: Man zwaargewond na schietincident in Noord-Scharwoude [video]

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.