Sterke daling werkloosheid in West-Friesland. Groeiend gebrek aan automonteurs en mensen in de horeca

Hoorn

Het aantal WW-uitkeringen blijft dalen in West-Friesland. Ook elders zet de daling door. Vooral de horeca en autobedrijven hebben grote moeite geschikt personeel te vinden.

In Noord Noord-Holland nam het aantal werkloosheidsuitkeringen de afgelopen maand af tot 8191. Dit is een daling van zes procent. Landelijk was er een daling te zien van 4,5%. Op jaarbasis is de daling nog veel sterker; 15,8% in Noord-Holland Noord. Omgerekend krijgt 2,3 procent van de beroepsbevolking in dit deel van de provincie WW.

Op dit moment staan er 2636 West-Friezen ingeschreven met een WW-uitkering. Precies een jaar geleden waren dit er nog 3184, waarmee de daling in deze regio dus harder gaat dan in de rest van Noord-Holland Noord.

Er is overal veel vraag naar personeel in de horeca en dit deel van de provincie is er ook een groeiend gebrek aan technisch personeel. Vooral garagebedrijven hebben steeds meer moeite monteurs te vinden die verstand hebben van hybride en elektrische auto’s, zo meldt het UWV.

Hoorn telt als grootste gemeente in West-Friesland momenteel ook de meeste mensen met een WW-uitkering (1085), gevolgd door Medemblik (516), Stede Broec (293), Enkhuizen (253), Drechterland en Koggenland (beiden 183) en Opmeer (123).

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen