Beddenrace Langedijk weer een jaar uitgesteld. ’De grootste uitdaging was hoe wij om moeten gaan met de grote toestroom van publiek’

Koen de Waard en Jeroen Munster wonnen in 2019 de veertigste Beddenrace Langedijk

Koen de Waard en Jeroen Munster wonnen in 2019 de veertigste Beddenrace Langedijk© Archieffoto Martin de Haan

Roel van Leeuwen
Noord-Scharwoude

De Beddenrace Langedijk wordt met een jaar uitgesteld. Daar heeft de organisatie van het evenement - SportEvents Langedijk - onlangs toe besloten. De organisatie verwacht het evenement op zaterdag 27 augustus 2022 weer te kunnen houden.

Volgens voorzitter Olaf Bos van SportEvents Langedijk is besloten tot afgelasting omdat er ondanks de versoepelingen teveel onzekere factoren zijn. ,,De grootste uitdaging was hoe wij om moeten gaan met de grote toestroom van publiek. We hebben te maken met een groot terrein waarbinnen wij dan mensen zouden moeten controleren. Dat is in de praktijk onwerkbaar.’’

Bos wil ook niet het risico lopen dat tijdens het evenement alsnog veel mensen met het coronavirus worden besmet. ,,We hebben gezien wat er tijdens de kermis in Heiloo is gebeurd.’’ Na de kermis bleken veel mensen in Heiloo corona onder de leden te hebben.

De organisatie heeft besloten geen enkel risico te nemen om de toekomst van de Beddenrace op het spel te zetten. Vorig jaar moest het evenement eveneens worden afgelast.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen