Politie verspreidt beelden van explosies in zelfde straat Den Helder [video]

© Foto politie
© Foto politie
1/2
Den Helder

De politie heeft dinsdag beelden verspreid van explosies in de Jan in ’t Veltstraat in Den Helder. De incidenten vonden plaats op 22 april en op 8 mei. Bij een van de incidenten ging een auto in vlammen op.

Op 22 april werd rond 22 uur door een man op een fiets vermoedelijk een vuurwerkbom onder een auto gegooid. De auto ging niet in de brand, maar er was wel sprake van een behoorlijke explosie.

Op 8 mei werd rond 0.30 uur door een man op een fiets iets brandbaars onder een auto gegooid. Ook dit keer is er een flinke explosie. De auto van een van de bewoners van de straat ging bij dit incident in vlammen op. Ook raakte een woning beschadigd.

(tekst gaat verder onder de video)

De politie kan nog niet met zekerheid zeggen dat de explosies door een persoon zijn veroorzaak. De politie is op zoek naar mensen die de persoon of personen op de foto’s herkennen of die andere informatie hebben over de incidenten. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

De laatste tijd zijn er meerdere autobranden geweest in Den Helder

Lees ook: Wederom autobrand in Den Helder: derde incident in korte tijd, ook nu wordt gedacht aan brandstichting

Lees ook: Al die autobranden in Den Helder zijn niet het werk van één dader, zegt politiechef Maartje Wensma. ’Er valt geen verband in te ontdekken’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.