Oude logo voor één seizoen terug op shirt van Ajax [video]

© Ajax
AMSTERDAM

Ajax speelt komend seizoen de thuiswedstrijden met het oude logo van de club op het shirt. De Amsterdamse club doet dat om de fans te bedanken voor de steun in het voorbije seizoen, waarin fans vanwege het coronavirus niet welkom waren.

Supporters van Ajax hadden een groot doek in het stadion gelegd, met daarop groot het oude logo. „In wat na zo’n onwerkelijk seizoen een passend eerbetoon aan fans is, zal dit historische logo tijdens seizoen 2021/2022 eenmalig op het thuistenue te zien zijn”, meldt Ajax.

(Tekst gaat door onder foto)

© ANP

Ook de namen van de spelers worden niet, net als vroeger, op de shirts afgedrukt. Alleen het rugnummer is op de achterkant te zien tijdens thuiswedstrijden van Ajax in de Eredivisie. In Europese wedstrijden staan de namen van de spelers er wel op, dat moet van de UEFA.

Op de plek waar het oude logo is geplaatst, staan normaal gesproken de drie kampioenssterren van Ajax. Die worden op het thuisshirt verplaatst naar de nek.

„Naast het historische logo is eenmalig de kleur rood aangepast en de rode baan smaller gemaakt, om de directe verwijzing naar shirts uit het verleden van Ajax te voltooien. Net als bij sommige eerdere shirts, is het Ajax-logo deels op de rode baan en deels op de witte baan geplaatst”, aldus Ajax.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen