Hardloper Michel Butter geen reserve voor olympische marathon

© ANP

ANP
Castricum

Marathonloper Michel Butter uit Castricum heeft zich teruggetrokken als reserveloper voor de olympische marathon. Het ziet er naar uit dat de drie voor Nederland geselecteerde lopers Abdi Nageeye, Khalid Choukoud en Bart van Nunen fit zijn. Daardoor staakt Butter de intensieve voorbereiding met de zware trainingen.

Butter bereidde zich toch voor op Tokio omdat Nageeye met een blessure kampte. Hij werd door Nageeye op de hoogte gehouden van de vorderingen rond de blessure. Maandag bleek dat Nageeye fit is.

Butter richt zich nu op een goede prestatie bij de marathon van Amsterdam in het najaar, meldt hij op Instagram.

De Atletiekunie werd met een luxeprobleem opgezadeld omdat maar liefst zes lopers de olympische limiet liepen, terwijl er maar drie in Japan mogen meedoen.

Björn Koreman en Frank Futselaar waren naast Butter de afvallers en lopen op zondag 17 oktober ook de marathon van Amsterdam. Ze strijden dan ook om de Nederlandse titel. De organisatie bevestigde vorige maand de deelname van de drie atleten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen