Omroep MAX maakt special om geld op te halen voor tip Schagense Tanja Groen. ’Ik wil tegen Peter zeggen: het is gelukt, we hebben het miljoen’

Peter R. de Vries staat op 23 juni in aanwezigheid van Corrie en Adrie Groen de pers te woord over de vemiste Tanja Groen.

Peter R. de Vries staat op 23 juni in aanwezigheid van Corrie en Adrie Groen de pers te woord over de vemiste Tanja Groen.© ANP

Van onze verslaggever
Schagen

Het tv-programma Tijd voor MAX komt dinsdagavond op NPO 1 met een speciale live-uitzending om geld op te halen voor de gouden tip in de verdwijningszaak van de Schagense Tanja Groen. De inzamelingsactie werd vorige maand gestart door Peter R. de Vries. Inmiddels is al meer dan een half miljoen euro opgehaald.

Het doel is om minimaal 1 miljoen euro in te zamelen. Tijdens de Tijd voor Max-special ’Breng Tanja Thuis’ doen de ouders van Tanja eenmalig hun verhaal. Ook spreekt criminoloog Simon Vuyk, die al meer dan dertig jaar met Peter R. de Vries samenwerkt, en zingt Glennis Grace een favoriet nummer van Tanja.

Verder is er onder meer aandacht voor het Schagen Collectief, dat vorige week is opgericht om geld op te halen voor stichting De Gouden Tip. Het collectief bestaat uit lokale ondernemers en beleidsbepalers. Op maandagmiddag zijn opnames gemaakt in het centrum van Schagen.

„Een miljoen voor de actie Breng Tanja Thuis. Dat is de grote droom van Peter R. de Vries en als hij uit de nachtmerrie van de aanslag ontwaakt, wil ik dolgraag tegen hem kunnen zeggen: het is gelukt, Peter. We hebben het miljoen. Heel Nederland is achter ons gaan staan. We kunnen verder. Op weg naar De Gouden Tip. Op weg naar het moment dat we met elkaar Tanja thuis kunnen brengen bij haar radeloze ouders”, laat Vuyk in een verklaring weten.

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Het initiatief om geld in te zamelen is ook bedoeld voor andere zaken die verlegen zitten om een gouden tip.

Lees ook: Schager ondernemers laten duizenden stickers drukken om Peter R. de Vries’ doneeractie voor Tanja Groen kracht bij te zetten

Lees ook: Half miljoen euro ingezameld voor gouden tip in zaak Tanja Groen

Lees ook: Peter R. de Vries krijgt bijval van Schager ondernemers. ’Nu hij zelf niet kan roepen, moeten wij het voor hem doen’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.