Sceptisch over de plek maar desondanks ’een vreselijk goeie’ zomerkermis op Willemsoord. Mede door het ’machtig goeie weer’

De Kermis op WIllemsoord vanuit een drone.

De Kermis op WIllemsoord vanuit een drone.© Foto Peter van Aalst

Winnie van Galen
Den Helder

’Een vreselijk goeie kermis’ vat organisator Carlos Stuij de tien dagen die de zomerkermis op Willemsoord heeft doorgebracht samen.

Het was voor het eerst in de geschiedenis van de stad dat de attracties op Willemsoord kwamen te staan in plaats van in het centrum. Dit vanwege de nasleep van corona. Zodoende was er sprake van afgeslankte kermis. Geen 45 attracties zoals gewoonlijk maar 25. Stuij: „We waren in het begin sceptisch over de plek, maar we hebben een zeer goede aanloop gehad. Natuurlijk heeft ook het weer meegezeten, we hebben echt machtig mooie dagen gehad.” Het maximale aantal van achthonderd kermisbezoekers is meerdere keren gehaald. „Bij achthonderd personen moest het hek dicht zodat er voldoende afstand te houden viel. Zodra er dertig af waren, lieten we er weer dertig toe. Dat is allemaal heel goed gegaan.” De kermis sloot zondagavond. De volgende halte is Uden, Tilburg en Waalwijk, aldus Stuij.

© Foto Peter van Aalst

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.