Volendam simpel naar overwinning in oefenduel tegen PEC Zwolle [video]

Damon Mirani: aanvoerder.

Damon Mirani: aanvoerder.© Foto Erik Rietman

Richard Walraven
Zwolle

FC Volendam heeft een eenvoudige oefenzege geboekt op PEC Zwolle: 2-0.

Lees ook: 26 minuten voor de eerste. Half uurtje is genoeg voor Robert Mühren om te scoren bij zijn rentree in Volendamshirt

FC Volendam wil graag naar de eredivisie. Als PEC Zwolle daar het referentiekader voor is zit trainer Wim Jonk prima op schema met zijn ploeg. De Zwollenaren hadden weinig in te brengen in het oefenpotje. Dat was overigens niet alleen de verdienste van Volendam. Sterker nog: het was onthutsend zwak wat PEC op de mat legde.

Tegen het verzorgd combinerende Volendam (zonder Kevin Visser en met Damon Mirani als aanvoerder) kwam de eredivisieploeg van Art Langeler er nauwelijks aan te pas. Dat Robert Mühren in de 27e minuut zijn rentree in het Volendamshirt met een elegant intikkertje buitenkantvoet opluisterde, was een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen op het veld.

Ook na rust - toen Jonk zijn reserves volop speeltijd gunde - was Volendam de bovenliggende partij. Uiteindelijk maakte Jim Beers er - na een combinatie met Lequincio Zeefuik - 2-0.

Zwolle wist pas in de slotfase serieus gevaar te stichten. Eliano Reijnders joeg de bal vrij voor doelman Dion Vlak echter hoog over het doel heen.

Scoreverloop: 27. Mühren 0-1, 75.Beers 0-2.

PEC Zwolle: Lamprou; Bajselmani (76. Chirino), Van Polen (25. Voet), Kersten (60. Van den Berg), De Wit (66. Gangstad); Strieder (60. Beelen), Reijnders, Paal (46. Van den Belt); Westerman, Landu (46. Lagsir), Clement (76. Tol).

FC Volendam: Lauwers (33. Deronja/ 60. Vlak); Kasius (46. Kruiver), Mirani (72. Alex Plat), Van de Ven (46. Brian Plat), Murkin (72. Kasius); Antonioli (46. Schulte), Alex Plat (46. Twigt), Deul (46. Beers); Van Mieghem (46. Panka), Mühren (33. El Kadiri), Kaars (60. Zeefuik).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen