Verdachten in zaak neergeschoten Peter R. de Vries blijken 35-jarige man uit Polen en 21-jarige man uit Rotterdam; derde arrestant heengezonden

© ANP/ John van der Tol

Internetredactie
Amsterdam

De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij het schietincident op de Lange Leidsedwarsstraat waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries is neergeschoten. Het gaat om een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit, woonachtig in Mourik en een 21-jarige man woonachtig in Rotterdam. Twee verdachten worden vrijdag voorgeleid, een derde verdachte is woensdag heengezonden.

Op de A4 ter hoogte van de afrit Leidschendam hield een arrestatieteam de mannen aan. De twee verdachten zitten in volledige beperkingen en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gedurende de avond en nacht zijn huiszoekingen verricht in Tiel, Mourik en Rotterdam, meldt de politie in een persbericht. Bij de huiszoekingen zijn verschillende gegevensdragers en munitie in beslag genomen.

De politie hield in Amsterdam nog een derde man aan, een 18-jarige Amsterdammer. Hij is woensdag heengezonden en is geen verdachte meer in dit onderzoek.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen