Nicholas Heiner: ’Bij het voetbal gaat het hele land erachter staan, iedereen is knotsgek dan. Ik hoop dat dat ook ooit voor het zeilen gebeurt, al verwacht ik dat niet’

Nicholas Heiner

Nicholas Heiner© Archieffoto

Nicholas Heiner

Verschillende West-Friese sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. Het Noordhollands Dagblad volgt zeiler Nicholas Heiner in zijn voorbereiding.

Ik heb een goede trainingsweek gehad in Spanje, met aansluitend vier dagen racen tegen veel van de zeilers die ook op de Spelen actief zullen zijn. Daar heb ik wel een beetje mijn ’mojo’ teruggevonden. De dingen die minder goed gingen op het EK en WK deed ik daar weer wat beter. Het meeste werk is nu gedaan. Van mij mogen de Spelen morgen beginnen, ik ben er helemaal klaar voor.

Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is de eventuele sleur in het olympische dorp. Vanwege corona zitten we in een bubbel en daarom kan het al snel saai worden. Daarom is het van belang dat ik het leuk en gezellig houd en niet alleen maar op mijn bed lig na de trainingen en wedstrijden. Wie daar het beste mee omgaat, gaat goud winnen. We nemen flink wat spelletjes mee, er staat een tafeltennistafel en windsurfer Kiran Badloe neemt zijn spelcomputer mee. Dus we komen er wel doorheen.

Het zullen in veel verschillende opzichten een totaal andere Olympische Spelen worden. Ik kan bijvoorbeeld niet bij andere sporten gaan kijken. Ik ben vooral bezig met mijn eigen prestatie. Daarvoor kom ik natuurlijk ook, maar het is wel jammer. Ik wilde graag die hele olympische hype meemaken en andere sporters zien en aanmoedigen. Net als de sluitingsceremonie, daar wil iedereen bij zijn, maar dan ben ik alweer weg uit Tokio. Uiteindelijk is het zeilen het belangrijkste, maar jammer is het wel.

Natuurlijk heb ik ook gekeken naar het Nederlands elftal op het EK, dat was niet best, heel teleurstellend. Ik ben geen groot voetbalfan, maar het is altijd leuk als Oranje speelt. Ik vind het wel jammer dat alle oranjeversieringen niet zijn blijven hangen voor de Spelen. Bij het voetbal gaat het hele land erachter staan, iedereen is knotsgek dan. Ik hoop dat dat ook ooit voor het zeilen gebeurt, al verwacht ik dat niet. Het zou mooi zijn als we op de Spelen met de zeilploeg iets kunnen neerzetten waarmee we de mensen in Nederland net zo warm kunnen krijgen als voor Oranje.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen