En weer veel animo voor units in een complex van garageboxen. Handelsplaza op de oude plek van Spaansen aan de Handelskade in Den Helder

Het terrein is rijp gemaakt voor de bouw van Handelplaza.

Het terrein is rijp gemaakt voor de bouw van Handelplaza.© Foto Peter van Aalst

Arie Booy
Den Helder

De Handelskade, aan de Industriehaven in Den Helder, krijgt een facelift door de bouw van het complex Handelsplaza met 72 garageboxen en zes loodsen.

Op de plek waar jarenlang een kantoor en loskade voor zandoverslag van Spaansen zat, zijn nu opstallen gesloopt en is ruimte vrij voor de bouw van een complex dat wordt onderverdeeld in boxen van achttien m2 die apart verkocht worden of te huur zijn. In Den Helder zijn het afgelopen decennium meer van dit soort complexen gebouwd.

De Handelskade-activiteit is in handen van bouwbedrijf A. Tuin; de verkoop is ter hand genomen door Van de Giesen makelaars. De boxen vinden gretig aftrek. Op diverse plekken in de stad hangen reclameborden aan lantaarnpalen voor de boxen van dit project en een soortgelijk plan op Kooypunt.

Het terrein waar Handelsplaza komt grenst aan open vaarwater, maar er komt een hek langs het terrein zodat niet rechtstreeks vanuit elke box een boot te water gelaten kan worden. Voor de financiering van de boxen die nog geen 30 mille kosten wordt samengewerkt met SNS bank. Ze zijn geschikt voor ZZP’ers en particulieren, melden de initiatiefnemers.

Volgens makelaar Van de Giesen vormen de units ook een beleggingsmogelijkheid in deze tijd van lage rente: ,,De nieuwbouw garageboxen zijn goed verhuurbaar. Dat maakt ze uitermate geschikt als belegging. Het bruto rendement wordt ingeschat op circa vijf per jaar. Wie zelf geen huurder heeft, kan contact met ons opnemen”, aldus Van de Giesen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.