Vissenloop komt met alternatieve, coronaveilige editie langs de duinen, strand en haven

De Vissenloop in 2019.© archieffoto Ron Pichel

Susanne Moerkerk
Velsen

De Vissenloop kan dit jaar verspreid over meerdere weken gelopen worden. Deelnemers kunnen de wandelroute van tien kilometer tot en met 4 september afleggen.

De wandeling kan op een willekeurig moment afgelegd worden. De organisatie heeft besloten tot een alternatieve invulling van het wandelevenement in verband met de coronapandemie. Op deze manier kan iedereen zo veilig mogelijk wandelen. Door de wandeling op deze manier te houden hoopt de organisatie dat de Vissenloop niet in de vergetelheid raakt na het cancelen van de editie van vorig jaar. Ook dit jaar wordt de opbrengst, deelname kost een tientje, gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Door toch lopers te laten starten, is het voor de organisatie wel mogelijk een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker.

Deelnemers kunnen meedoen aan de fotowedstrijd samen met Zebra Uitzendbureau. Als wandelaars ergens op de route een foto maken en deze op Instagram of Facebook plaatsen met #Vissenloop 2021 dingen ze mee naar een van de drie prijzen. Bij Zilt aan Zee kan een sanitaire stop gemaakt worden. Het paviljoen heeft een winactie voor deelnemers aan het evenement. Er is een waardecheque te vinnen voor een Zilt aan Zee Day at the Beach met koffie, appeltaart en strandbedden.

De route lijkt dit jaar op de eerste editie van het evenement, met wat kleine aanpassingen. De wandeling gaat door Oud-IJmuiden, langs de duinen, over het strand en door de haven. Meer informatie en inschrijven kan via www.vissenloop.nl.

De volgende ’gewone’ editie van de Vissenloop staat gepland voor 22 mei 2022.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen