Op het ijs bloeide liefde tussen Riet en Gerard weer op. En dat was zestig jaar geleden

Het bruidspaar Riet en Gerard Schaap.
© Foto Marcel Rob
De Goorn

Zes jaar hadden Gerard Schaap (84) en Riet Laan (83) uit De Goorn verkering voordat ze zestig jaar geleden trouwden. „Best lang hoor; zes jaar”, blikt Riet terug.

Ze waren nog tieners toen het tweetal elkaar tegenkwam bij een gezamenlijke vriendin. „We vonden elkaar gelijk leuk. Maar we waren ook nog best jong. We zijn een tijdje samen geweest, maar toch liep het toen fout”, zegt Riet. Het tweetal kwam elkaar een jaar later weer tegen op de ijsbaan. En daarna hebben ze elkaar nooit meer losgelaten. „We horen gewoon bij elkaar, zo merkten wij toen”, zegt het bruidspaar nu. „Je kunt het samen lang volhouden. Het is gewoon een kwestie van een beetje geven en beetje nemen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto Marcel Rob

Piet was gymleraar in onder meer Abbekerk en op de Tuinbouwschool in Grootebroek. Hij is altijd een fanatieke sporter geweest. In zijn naam wordt ook al jaren in zijn dorp een voetbaltoernooi gehouden. Het Gerard Schaaptoernooi dus. De sport zorgde er ook voor dat Gerard vaak van huis was. „Dat was gewoon zo”, constateert Riet. „Ook dat hoort bij het geven en nemen.”

Ondanks hun gevorderde leeftijd is het diamanten echtpaar nog behoorlijk actief. „Alleen door corona zijn er wel veel activiteiten weggevallen”, constateren Gerard en Riet. „Jammer hoor”, vult de bruid aan. Ik ben vrijwilliger in het bejaardenhuis, erg leuk werk. Maar dat is nu gestopt. Net als het koersballen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto Marcel Rob

Ze wonen bijna hun hele huwelijk al in De Goorn. En dat naar volle tevredenheid. Hun vier kinderen wonen in de buurt. „Gelukkig wel”, zegt het echtpaar. Ze hebben daarnaast ook vijf kleinkinderen en het vierde achterkleinkind is op komst. „Prachtig om dat allemaal nog mee te kunnen maken en we onze bruiloft samen kunnen vieren.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen