15.000 euro beloning voor gouden tip rondom ’uiterst gewelddadige dood’ van Sjaak Groot (72) uit Berkhout [video]

Berkhout

Het openbaar ministerie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip rond de dood van Sjaak Groot uit Berkhout. Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt in het tv-programma ’Opsporing Verzocht’.

Het lichaam van de 72-jarige ’Ome Sjaak’ werd op maandag 14 juni door zijn buren gevonden. Direct was duidelijk dat Sjaak was overleden en dat er in de woning iets ergs gebeurd was. Het gaat volgens de politie om een ’hele laffe daad, gepleegd door uiterst gewelddadige daders’.

De uitzending werd in het Pools vertaald, omdat er ’veel arbeidsmigranten rondom Berkhout wonen’, die mogelijk iets weten of iets gezien hebben.

Aanknopingspunten

Meerdere buurtbewoners hebben al camerabeelden naar de politie opgestuurd. ,,Door hun hulp hebben we een aantal aanknopingspunten’’, volgens een politiewoordvoerster. ,,Dorpsbewoners zijn aangeslagen, zeker ook omdat niet duidelijk is waarom de daders hebben toegeslagen. Ze hebben het gevoel dat dit ook hen had kunnen overkomen.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

In de uitzending werd duidelijk dat Sjaak, die veel verdriet heeft gekend in zijn leven, op 13 juni nog met vrienden uit eten was in een restaurant. Rond een uur of elf ’s avonds zag een kennis hem nog zitten, thuis op de bank, en zwaaide. Dat is voor zover bekend het laatste contact geweest.

Indringers

Vermoed wordt dat indringers via de zijdeur van de woning aan het Oosteinde in Berkhout zijn binnengedrongen. Ze hebben daarbij glas gebroken. Mogelijk heeft Sjaak zich verweerd en is deze confrontatie hem fataal geworden.

De politie is op zoek naar iedereen die tips en/of bruikbare camerabeelden heeft. Het enige aanknopingspunt is tot nu toe een donkerkleurige auto die rond drie uur ’s nachts over straat reed. De bestuurder heeft zich nog altijd niet gemeld.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen