School voor even omgetoverd tot bioscoop. Leerlingen van SKOWF-scholen krijgen als cadeautje een digitale theatervoorstelling voorgeschoteld

Op de Werenfridus in Wervershoof zijn ze er eens goed voor gaan zitten.
© Foto aangeleverd
Obdam

Stipt om elf uur zaten ze er op de basisscholen van de Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland maandag klaar voor. Allemaal tegelijk keken ze naar een - digitale - theatervoorstelling. Als cadeautje.

Door corona was ook dit schooljaar weer veel ’anders dan anders’. Om de kinderen van de 23 scholen die bij de SKOWF zijn aangesloten te bedanken voor de manier waarop ze hiermee zijn omgegaan, bedacht de stichting een verrassing.

De boeken werden even opgeborgen. En de laptops konden dicht. Want de leerlingen kregen een theatervoorstelling aangeboden, ’op maat gemaakt’ voor onder-, midden- en bovenbouw.

(Tekst gaat door onder de foto)

Lichten uit en starten maar, een theatervoorstelling als cadeautje van het stichtingbestuur.
© Foto aangeleverd

Een druk op de knop en in alle klaslokalen werd het digitale cadeautje tegelijk uitgepakt. ,,De school was voor even omgetoverd in een heuse bioscoop”, vertelt Paul Lakeman, directeur van De Caegh in Obdam na afloop. ,,De lichten gingen uit en de gangen en de klassen werden verduisterd. De kinderen zaten er klaar voor.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Op De Caegh in Obdam kijken leerlingen aandachtig naar de theatervoorstelling.
© Foto aangeleverd

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen