Premium

Hilversumse fietsers zijn ongehoorzaam. Gemeente moet het weghalen van de fietsenrekken voor het station noodgedwongen een week uitstellen. ’Er staan nog teveel fietsen’

Hilversummers krijgen een week extra om hun fiets te verwijderen voor het station.
© STUDIO KASTERMANS/ ALEXANDER MARKS
Hilversum

Goed lezen en vervolgens netjes gehoorzamen is lastig voor fietsbezitters in Hilversum. Al weken vraagt de gemeente via onder meer grote spandoeken en borden om fietsen en scooters vanaf maandag 21 juni niet meer te parkeren in de stalling voor het station. Die dag zouden de rekken weggehaald worden om plaats te maken voor de aanleg van het nieuwe Stationsgebied ’de 7 straatjes’.

Maar missie mislukt. De medewerkers van de gemeente troffen maandagochtend geen lege fietsenrekken aan. Ze leken zelfs extra vol te staan. Honderden fietsen stonden als vanouds voor het station. De sturen zijn al een paar weken voorzien van een blauw label met daarop het verzoek om de fiets voor 21 juni te verwijderen. Zodat de gemeente een begin kan maken met, zo staat op het label, de ’aanleg van een aantrekkelijk, dynamisch en groen stationsgebied met een gloednieuwe fietsenkelder’.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen