Premium

Oud-vliegtuigverkoper Hendrik Baay is ’juridisch uitgespeeld’. Drie jaar lang vocht hij tevergeefs tegen een verkeersboete in Hoorn, de kosten vertienvoudigden

Hendriks parkeerboete werd door drie rechtszaken bijna tien keer duurder.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Drie rechtszaken, honderden kilometers en vele uren onderzoek. Al die inspanning bracht de gemeente Hoorn en zelfs de hoogste rechter van Nederland niet op andere gedachten; Hendrik Baays parkeerboete werd in de afgelopen drie jaar zelfs tien keer zo hoog door alle extra kosten. „Ik wil niet bij de groep mensen horen die denkt er met betalen maar vanaf te zijn.”

Vanaf het terras van De Bourgondiër kijkt de 82-jarige Baay door lichtblauwe zonnebrilglazen uit over de kruising van de Wijdebrugsteeg en Korenmarkt. Het restaurant is niet toevallig uitgekozen. Het markeert namelijk de plaats waar het drie jaar geleden, op 29 november 2018, allemaal begon. „Ik heb de auto in hetzelfde parkeervak gezet en nu wel correct betaald”, grinnikt de Blaricummer, wijzend naar zijn diep blauwe BMW. „Het is eigenlijk precies als die fameuze dag in 2018 want er is helemaal niets veranderd hier.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen