Meepraten over het Hilversum van 2040 uitgesteld tot na de zomer: ’Niveau van de participatie is nu onvoldoende’

© Foto ANP
Hilversum

De gemeente Hilversum heeft besloten om de participatie voor de Omgevingsvisie 2040 (het toekomstplan voor Hilversum) op te schorten. Na de zomer mag iedereen weer meepraten. ’Uit verschillende hoeken van de samenleving kwamen signalen dat het niveau van de participatie nu onvoldoende is’, meldt Hilversum.

Een woordvoerster van Hilversum vertelt desgevraagd dat het niet gaat om ’de kwaliteit van de input van de Hilversummers, maar over de kwaliteit van het proces’. Waar dat precies in zat, kan zij niet vertellen. De samenwerking met het externe onafhankelijke participatiebureau dat tot nu toe de participatie begeleidde, wordt hoe dan ook beëindigd. Hoe het verdere participatietraject eruit gaat zien, bespreekt de gemeente de komende tijd met betrokkenen.

„Wij vinden het spijtig voor iedereen die zich tot nu toe voor dit proces heeft ingespannen”, aldus verantwoordelijk wethouder Floris Voorink. „Maar ik ben er van overtuigd dat het voor dit moment de beste beslissing is. Over ons voornemen om dit besluit te nemen, is gesproken met HOP2040 (een bundeling van 38 Hilversumse bewonersorganisaties, red.), die dit ondersteunt.”

Omdat de organisatie van de participatie bij zo’n groot project nogal wat voeten in aarde heeft, heeft Hilversum nu besloten om even op de pauzeknop te drukken. Na de zomer wordt verder gegaan, waarbij de inbreng die tot nu toe is geleverd overigens niet verloren gaat.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen