Twee auto’s vatten vlam in Koog aan de Zaan. Brandstichting niet uitgesloten

© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
1/8
Koog aan de Zaan

Twee geparkeerde auto’s stonden in de nacht van zondag op maandag in lichterlaaie in Koog aan de Zaan. Beide voertuigen zijn verwoest. Twee andere auto’s raakten beschadigd door de vlammen.

Omwonenden nabij de parkeerplaats werd verzocht om hun woning tijdelijk te verlaten in verband met hun veiligheid.

Omwonenden hoorden rond 2.00 uur een harde knal bij een parkeerplaats op het Kuipersveld vandaan komen. Sommigen gingen poolshoogte nemen. Een ooggetuige meldde dat hij een auto hard zag wegrijden. Ook bleken er twee auto’s in brand te staan.

Brandstichting

De brandweer snelden toe, maar kon de wagens niet meer redden. Een derde voertuig raakte licht beschadigd door het vuur.

De politie houdt rekening met brandstichting en heeft de auto’s afgezet met linten. Ook wordt onderzocht of deze vermoedelijke brandstichting te maken heeft met eerdere incidenten in de straat.

Rustig

Het was al weer een tijdje rustig rond autobranden in Koog aan de Zaan. In maart was men nog bang dat een pyromaan actief was in het dorp. In die maand waren er twee autobranden en een poging daartoe.

Lees ook: Is er een pyromaan actief in Koog aan de Zaan? Tweemaal autobrandstichting en een poging daartoe in nog geen twee weken tijd

© DNP.NU
© DNP.NU

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen