Dennis Doves (KZ) verkozen tot beste korfbaltrainer van het afgelopen seizoen [video]

Dennis Doves langs de kant tijdens de play-offs van KZ tegen Fortuna, die verloren gingen.
© Foto Ronald Goedheer
Koog aan de Zaan

KZ-trainer Dennis Doves is verkozen tot beste korfbalcoach van het afgelopen seizoen.

Met de club uit Koog aan de Zaan reikte hij in zijn tweede jaar tot de laatste vier in de korfballeague. Inmiddels is hij gestopt. ,,Een mooie kroon op het werk na twee fantastische jaren’’, aldus Doves (46).

In een filmpje op de website van de korfbalbond is te zien hoe de Zaankanter thuis wordt ’overvallen in zijn blote bassie’, zoals hij het omschrijft. ,,Jezus, wat gaaf man’’, is zijn eerste reactie. ,,Op de nominatie was ik al heel trots. Dat ik de beste van het land zou zijn, dat klinkt wel een beetje surrealistisch.’’

Bij de jaarlijkse korfbalverkiezingen stemmen de korfballers, stafleden en scheidsrechters uit de league op de beste speler en speelster, de grootste talenten, het beste scheidsrechtersduo en dus de beste trainer.

Doves: ,,Je zou verwachten dat het Wim Scholtmeijer was geworden, die is met PKC kampioen geworden. Maar bij een trainer gaat het niet alleen om winnen maar met name om ontwikkelen en ik denk dat we dat van alle clubs bij KZ het beste hebben gedaan.’’

KZ-speler Lars Hoorn was kanshebber in de categorie beste speler onder 21 jaar, maar die prijs is aan zijn neus voorbijgegaan. Ran Faber (LDODK) werd uitverkozen. Beste scheidsrechters werden Stan de Groot en Peter van der Terp; in die categorie was ook het Zaanse duo Joeri Kok/Marcel Luttik genomineerd.

Elke dag wordt er een winnaar bekendgemaakt. De komende dagen volgen nog de beste speelster onder 21 en de beste man en vrouw van de korfballeague. In die laatste categorie behoort de Zaandijkse Jet Hendriks van TOP uit Sassenheim tot de drie genomineerden.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen