Kustwacht rukt uit met meerdere boten en vliegtuig voor verlaten, gezonken zeiljacht in Markermeer

Wijdenes

De kustwacht is zondagochtend uitgerukt voor een verlaten, gezonken zeiljacht in het Markermeer bij Wijdenes. Meerdere reddingsboten begonnen een zoektocht naar mogelijk vermiste personen.

De boot werd aangetroffen door een vrijwilliger van de reddingbrigade. Omdat de situatie onbekend was, is de kustwacht ter plaatse gekomen.

Reddingboot De Arend (Wijdenes), de Hayo en Rolf (Hoorn) hebben in het gebied gezocht naar mogelijke personen. Twee vrijwilligers op De Arend zijn in het water gegaan om meer informatie te verzamelen bij het zeilschip, waarna de reddingsboot is gaan zoeken met sonar.

De reddingsboten van Hoorn hebben langs de dijk gezocht naar eventuele spullen en personen. Vanaf Schiphol is het kustwachtvliegtuig opgestegen voor zoekslagen vanuit de lucht. Ondertussen probeerde de kustwacht bij diverse instanties uit te zoeken of iemand mogelijk zijn zeilboot daar heeft achtergelaten.

Via de politie werd uiteindelijk duidelijk dat het zeiljacht gisteravond al is gezonken. De enige opvarende is zelf aan wal gekomen en heeft in het dorp aangebeld. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het zeiljacht wordt later geborgen door een berger.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen