Peter R. de Vries zoekt oplossing in vermissing van Schagense Tanja Groen. Hij komt woensdag met ’bijzondere en nieuwe initiatieven’

Peter R. De Vries staat de pers te woord bij het politieonderzoek afgelopen dinsdag op de Strabrechtse Heide naar de sinds 1993 vermiste Tanja Groen.
© Archieffoto: ANP / Rob Engelaar
Schagen

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries kondigt een ’aantal bijzondere en nieuwe initiatieven’ aan in de zoektocht naar de sinds 1993 vermiste Schagense Tanja Groen. Op Twitter schrijft De Vries dat hij zijn plannen woensdag tijdens een persconferentie zal toelichten.

De misdaadverslaggever houdt zich al langer bezig met de verdwijningszaak en staat de ouders van Tanja Groen bij. Zij zullen bij de persconferentie in een hotel in Naarden aanwezig zijn.

Afgelopen woensdag kregen de ouders nog van de politie te horen dat een zoekactie dinsdag en woensdag op de Strabrechtse Heide in Noord-Brabant niets had opgeleverd. Uit verklaringen in het onderzoeksdossier zou de mogelijkheid geopperd zijn dat het meisje in een bepaald deel van de hei, vlakbij een ven, begraven zou zijn.

Lees ook: Zoekactie naar sinds 1993 vermiste Tanja Groen uit Schagen op heide in Noord-Brabant vanwege ’concrete informatie’

De politie zei afgelopen week verder te gaan met een aantal scenario’s dat nog op de plank ligt. Ook kwamen er bij de politie weer tips binnen over de oude vermissing.

(Tekst gaat door onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De destijds 18-jarige studente verdween tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Groen woonde op dinsdag 31 augustus 1993 een feestavond bij in de soos van een studentenvereniging. Rond middernacht vertrok ze vanaf het feest en is ze op de fiets naar haar kamer in Gronsveld, ten zuiden van Maastricht, gegaan. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van haar. Sindsdien is op meerdere plaatsen naar de Schagense gezocht.

Cold case

Het onderzoek naar de verdwijning van Tanja Groen is een cold case. Een cold case is een onopgelost levensdelict (moord of doodslag) of een zeer ernstig delict waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat.

Meer over de vermissing van Tanja Groen in het dossier over de vermissing van de Schagense op onze site.

Lees ook: ’Van pol naar pol springen met een lijk is onzin, Tanja Groen ligt op hooguit tien meter van plek waar je met auto kunt komen’, zegt rechtspsycholoog Peter van Koppen

Lees ook: Peter R. de Vries veel minder optimistisch over nieuwe zoekactie naar Tanja Groen

Tanja Groen.
© Archieffoto

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.