Zeer grote brand bij grasdrogerij Hartog in Lambertschaag, bluswerkzaamheden gaan hele nacht door [update]

© GLOCALmedia
1/10
Lambertschaag

Bij grasdrogerij Hartog aan de Mijnsherenweg in Lambertschaag is zaterdagavond brand uitgebroken. De brandweer gaat de hele nacht door met blussen.

De brandweer spreekt van een ’zeer grote brand’ en zijn met meerdere eenheden ter plaatse. Ook medische hulpdiensten zijn opgeroepen. Het vuur woedt in het middelste gedeelte van het gebouw, waar de twee grote droogtrommels staan.

Lees ook: Brand grasdrogerij kruipt als een sluipmoordenaar door bedrijfscomplex. Wil Hartog zichtbaar aangedaan [video]

Een tijd na het uitbreken van de brand sloeg het vuur ook over op een naastgelegen loods. Daarom duren de bluswerkzaamheden de hele nacht.

Lees ook:Bluswerkzaamheden bij grasdrogerij Hartog afgerond. Bedrijf langs de A7 ontsnapt aan ramp

Tekst loopt door onder de video.

De rookwolken van de brand waren in de wijde omtrek te zien, bijvoorbeeld vanaf de A7. Er is niemand gewond geraakt. Een persoon is nagekeken in een ambulance.

Korpsen uit de hele omgeving zijn aanwezig om het vuur het bestrijden. De eenheden die als eerste bij het vuur waren, werden afgelost door een andere brandweerlieden uit Alkmaar.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Oud-directeur Wil Hartog

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen