Nanne Roosenschoon lijsttrekker D66 Wijdemeren

Bloemen met Nanne Roosenschoon
© Foto D66
Wijdemeren

Loosdrechter Nanne Roosenschoon wordt in Wijdemeren bij de komende verkiezingen de nieuwe lijsttrekker voor D66.

De leden kozen hem unaniem. Roosenschoon heeft inmiddels een ruime politieke ervaring. Sinds de start van de gemeente Wijdemeren in 2002 is hij, naast zijn werk als architect, in allerlei rollen actief geweest: als fractie-assistent, raadslid, fractievoorzitter en nu dus opnieuw als lijsttrekker. Zijn specialiteiten binnen de raad zijn ruimtelijke ordening, wonen, verkeer, natuur en milieu, duurzaamheid, recreatie en toerisme.

Nanne Roosenschoonis blij voor het in hem gestelde vertrouwen. ,,Ik ben ontzettend vereerd leiding te mogen geven aan een hecht, leuk en divers team van enthousiaste D66ers. Binnen en buiten de raad zullen wij ook in de toekomst de verbinding blijven zoeken met alle partijen en ons steeds inzetten voor een duurzame, sociale en gezonde gemeente.”

D66 heeft op dit moment twee zetels in de Wijdemeerse gemeenteraad en een wethouder. Bij de landelijke verkiezingen dit jaar werd D66 de tweede partij in Wijdemeren. Nanne roept inwoners met sympathie voor de partij ook op om eens kennis te komen maken. ,,De fractie is altijd op zoek naar frisdenkers en -doeners om het team verder te versterken.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen