Aantal nieuwe besmettingen ligt weer onder de duizend

Afgelopen etmaal zijn er 713 nieuwe coronabesmettingen bij het RIVM geregistreerd. Het is de derde keer deze week dat het aantal bevestigde besmettingen onder de duizend duikt.

Het weekgemiddelde ligt nu ook onder de duizend: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 957 positieve tests per dag geregistreerd. Vrijdag lag dit gemiddelde nog op 1032 en vorige week zaterdag op 1493.

Het aantal sterfgevallen als gevolg van corona nam zaterdag toe met drie. Dat wil niet zeggen dat deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Het aantal sterfgevallen dat dagelijks wordt gemeld is voor de elfde dag op rij lager dan tien. Afgelopen zeven dagen werden in totaal negentien nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd.

In Amsterdam hoorden tussen vrijdag- en zaterdagochtend 51 mensen dat ze besmet waren geraakt. In Den Haag kregen 39 inwoners een positieve testuitslag, in Utrecht en Rotterdam waren dat er respectievelijk 21 en 20 en in Amersfoort 18.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.