Premium

Huurders in duurzame complexen van Woningbedrijf Velsen voelen zich eindelijk gehoord door de corporatie. ’Het in samenspraak kunnen handelen is het fijnste dat we in jaren hebben bereikt’

Van links naar rechts: Pierre Sponselee, Adri ’t Hart, Elsja Waljaard, Ton Gerrits, John van Opijnen en Cor Klinge.
© Foto United Photos / Toussaint Kluiters
IJmuiden

Huurders van duurzame appartementen van Woningbedrijf Velsen betaalden jarenlang hoge vastrechtkosten. Met hun klachten ’liepen ze tegen een muur aan’. Dit voorjaar is het probleem opgelost voor bewoners van vijf van de zeven wooncomplexen. ,,We werden eindelijk gehoord’’, zeggen de Huurdersraad en de stichting Betaalbaar Duurzaam Velsen.

In de vastrechtkosten was de aanschaf en het onderhoud van de warmte-koudeopslaginstallatie (wko) doorberekend. Volgens interimdirecteur Pierre Sponselee past dat niet in de servicekostenregeling. Bewoners van vijf van de zeven duurzame complexen gaan daardoor minder betalen. Het gaat om de complexen Sterrenstorm, Doorbraeck, Hoogeberg, Lantaarntjes en Zeewaarts. Bewoners van de Meteoor en de Planeet vissen achter het net. Daar is niet WB Velsen eigenaar van de wko, maar het bedrijf Deened. En Deened voert deze aanpassing niet door.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen