Premium

Jorinde van Klinken wil ook kogelstoten in Tokio. Om olympische limiet te scoren komt ze naar Westfries Atletiekgala, dat het helaas nog zonder publiek moet doen

Jorinde van Klinken, sinds kort nummer drie van de wereld bij het discuswerpen, probeert zich in Grootebroek te kwalificeren voor de Olympische Spelen op het onderdeel kogelstoten.
© Foto Orange Pictures\Andre Weening
Grootebroek

Het Westfries Atletiekgala – begonnen in 2018 – zal zaterdag plaatsvinden in een heel andere setting. Door de coronamaatregelen mogen er geen toeschouwers langs de baan staan. Desondanks zullen de atleten er alles aan doen om goed te presteren en zich waar mogelijk nog te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio. Opvallendste naam op de deelnemerslijst is Jorinde van Klinken.

De nieuwe banen die in 2018 werden aangelegd bij SAV in Grootebroek waren de aanleiding voor het organiseren van een landelijke atletiekwedstrijd. ,,Een grote wedstrijd”, aldus Jan Ettes van de organisatie van het Westfries Atletiekgala. ,,Eentje die ook onderdeel is van het nationaal kwalificatiecircuit waar alle grote wedstrijden onder vallen, zoals het NK, de Gouden Spike, en meer. Deze negen wedstrijden krijgen van het ministerie toestemming om dit jaar door te gaan. Dit omdat atleten zich tijdens deze evenementen kunnen plaatsen voor bijvoorbeeld het EK en WK voor junioren, de Olympische of Paralympische Spelen.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen