’Ik moet als tweede keeper op de tribune zitten bij de Olympische Spelen’, zegt hockeykeepster Anne Veenendaal

Anne Veenendaal (1) is reservekeepster in Tokio. De keuze viel op ploeggenote Josine Koning.
© Foto ANP

Verschillende regionale sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. De Gooi- en Eemlander volgt onder andere hockeyster Anne Veenendaal tijdens haar voorbereiding.

De bekendmaking van de selectie voor de Olympische Spelen in Tokio kwam dinsdagavond als een teleurstelling voor mij. Josine Koning van Den Bosch heeft de voorkeur gekregen, omdat ze stabieler is. We zaten heel dicht bij elkaar. Het betekent dat ik als tweede keeper op de tribune moet zitten. We hebben maar vijf speelsters op de reservebank. Een tweede keeper zou één plek in kunnen nemen, maar dat is eigenlijk niet nodig. Een keeper raakt bijna nooit geblesseerd. Ik heb nog niet gepraat met Alyson Annan, de bondscoach. Daar wacht ik eerst op, voordat ik over dat onderwerp in de media spreek.

De afgelopen week heb ik even een paar dagen in Zeeland gezeten, samen met mijn vriendin. We hadden een bed and breakfast in Vlissingen geboekt. Het was heerlijk weer en voor mij was het goed om even bij te komen van het Europees kampioenschap. Ik heb een drukke periode achter de rug. Eerst met Amsterdam, daarna met Oranje. Er was weinig rust. Ik merk wel aan mezelf dat ik af en toe vermoeid bent.

Met het Nederlands team hebben we echt een geweldig toernooi achter de rug. We zijn natuurlijk Europees kampioen geworden, maar niemand had verwacht dat we de groepsfase tegen Ierland, Spanje en Schotland zo makkelijk zouden doorkomen. Vooral tegen Spanje ging het hard en werd het 7-1. Zij haalden hun niveau niet en wij wel. In de halve finale tegen België hadden we iets meer moeite. En ook in de finale tegen Duitsland kregen we flink tegenstand. Feit is dat we voor iedere tegenstander een plan hebben.

Op dit moment ben ik nog vrij. Volgende week moet ik me melden bij Oranje. Dan gaat de focus volledig op de Olympische Spelen. We trainen waarschijnlijk op Kampong en Amsterdam, maar het oefenprogramma is nog niet bekend. Het zal afhangen van welke landen beschikbaar zijn. We zouden volgende maand eerder naar Japan vliegen om te acclimatiseren, maar door de coronasituatie daar gaat dat niet door. Vijf dagen voor de start van de Spelen mogen we pas het olympisch dorp in. Ik kijk er echt enorm naar uit.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen