Weer een nieuwe club voor Wesley Hoedt: Anderlecht koopt verdediger van Southampton

Wesley Hoedt (rechts) in actie voor Lazio Roma, in duel met Inter-spits Romelu Lukaku.
© Foto EPA/Matteo Bazzi
Brussel

Wesley Hoedt vervolgt zijn loopbaan bij Anderlecht. De 27-jarige verdediger is door de Brusselse club overgenomen van Southampton. Hij heeft een contract tot 2025 getekend.

Hoedt, afkomstig uit Heerhugowaard, had bij Southampton nog een contract tot volgend jaar zomer, maar bij de Engelse club is hij al jaren uit de gratie. Southampton en Hoedt wilden derhalve al enige tijd van elkaar af. De afgelopen seizoenen lukte het echter niet om een club te vinden die Hoedt wilde of kon kopen.

De afkoopsom die Southampton vroeg, was voor veel clubs te hoog. Hoedt werd daarom diverse keren verhuurd - eerst aan Celta de Vigo, daarna aan Antwerp en afgelopen seizoen aan Lazio Roma.

Nu lukte het Anderlecht wel om met Southampton tot een overeenkomst te komen. Hoedt wordt dus dit keer geen huurling maar heeft eindelijk weer ’echt’ een nieuwe club.

Hoedt begon zijn loopbaan bij AZ, waar hij de jeugdopleiding doorliep en ook het eerste elftal haalde. In 2015 nam Lazio Roma hem over van AZ. Twee jaar later kocht Southampton hem van Lazio Roma. Hoedt kwam zes keer uit voor het Nederlands elftal.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen