Premium

Kwetsbare jongeren uit Gooi en Vechtstreek kunnen nu ook op kamers; ’Verhuurders helpen bij de administratie, het koken of bieden een luisterend oor’

Verhuurder Martin tekent huurovereenkomst van Kamers met Aandacht. Links: Sabine Weck, rechts: Marjolijn van Stuijvenberg, communicatieadviseur van de regio Gooi en Vechtstreek.
© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS
Hilversum

Het programma ‘Kamers met Aandacht’, waar ‘kwetsbare’ jongeren tussen de 18 en 23 jaar bij een verhuurder inwonen, gaat nu definitief van start in de regio Gooi en Vechtstreek. De eerste verhuurder en jongere tekenden dinsdagavond het huurcontract.

Kamers met Aandacht is bedoeld voor ‘kwetsbare’ jongeren die graag op zichzelf willen wonen, maar nog geen sociaal vangnet hebben. Ze lopen vast met bijvoorbeeld het regelen van hun administratie of het zelfstandig koken. Voor die jongeren regelt Kamers met Aandacht nu, in samenwerking met de regio Gooi en Vechtstreek, een ‘tussenstation’. Een verhuurder stelt een kamer beschikbaar en ondersteunt de jongere bij zijn hulpvraag. Totdat hij of zij klaar is om zelfstandig te wonen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen