’De angst voor corona neemt af, mensen willen weer wat doen.’ Dirigent Arwin Kluft van Het Projectkoor zoekt nog bassen en baritons voor zijn musical project van maart 2022

Het Projectkoor in 2017.
© foto aangeleverd
Wieringerwaard

Arwin Kluft is er zeker van. Mensen zijn er weer aan toe om te zingen. De angst voor corona neemt af. Dit baseert de dirigent, producer en organisator van het Projectkoor op het aantal inschrijvingen voor zijn nieuwe project.

Het Projectkoor is een gelegenheidskoor met tussen de tachtig en honderd enthousiaste vocalisten die onder begeleiding staan van een orkest. „Ik heb nu al zeventig aanmeldingen binnen”, zegt Kluft.

„Iedereen heeft veel zin om wat te gaan doen. De repetities van het Projectkoor moeten in oktober/november beginnen om dan in maart 2022 op te kunnen treden. Ik moet er wel meteen bij zeggen, dat als aan het begin van de repetities de anderhalve meter maatregel nog van kracht is, we niet gaan starten, dan valt er gewoonweg niet te repeteren met zo’n grote groep.

Professional

Kluft is actief geweest in de professionele musicalwereld. „De wens om met het Projectkoor musicalmuziek te brengen ligt al jaren op de plank, maar ik durfde het al die tijd niet aan. Wanneer ik iets doe, wil ik het goed doen. Nu ben ik er klaar voor.”

Qua musical moet het publiek denken aan bijvoorbeeld the Phantom of the Opera of Les Miserables. „Ik ben ook nog iets van plan met contacten uit mijn professionele periode, maar dat blijft voorlopig, totdat alles zeker is, nog even geheim”, zegt Kluft.

Inschrijven

„Iedereen met affiniteit voor zingen kan zich aanmelden”, vervolgt hij zijn verhaal. „We zijn zeker nog op zoek naar bassen en baritons. We repeteren iedere zaterdagochtend. Voor verdere informatie en inschrijven verwijs ik iedereen naar www.hetprojectkoor.nl

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.