Premium

Nachtmerrie in Muiden, ongeluk met onkruidbrander verwoest huis van Nico en zijn drie kinderen: ’Ik ben niet boos op de buurvrouw’

Het skelet van de schutting laat zien waar de verwoestende brand begonnen is.
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Muiden

Een ongeluk met een onkruidbrander kost Nico uit Muiden zaterdagmiddag zijn huis. In tien minuten tijd gaat het van een kleine schuttingbrand naar een fikse woningbrand. Het huis aan de Prinses Marijkestraat is onbewoonbaar verklaard.

Hij leeft al dagen in een roes, toch klinkt Nico, die liever niet met zijn achternaam in de krant wil, rustig en rationeel. Hij is tijdelijk ondergebracht in een hotel. Zijn kinderen van 8, 10 en 11 jaar zijn bij hun moeder. Volgende week hoopt hij de tijdelijke woning die woningcorporatie Ymere voor hem heeft gevonden te betrekken. ,,Een woning in dezelfde wijk. Daar ben ik heel blij mee. Het is zo belangrijk voor de kinderen dat hun leven gewoon door kan gaan. School, vriendjes. Ik was bang dat we in een andere plaats terecht zouden komen waar we dan niemand kennen. Het gaat naar verwachting minimaal een half jaar duren voordat mijn huis weer bewoonbaar is.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen