Klimmen en klauteren in nieuwe speeltoestellen Spoorsingel in Bovenkarspel, maar helaas geen wc

Het grote nieuwe speeltoestel in de speeltuin aan de Spoorsingel valt in de smaak.
Bovenkarspel

Een veelkleurig speelhuis met trappetjes, ingangen en klimstangen siert de speeltuin aan de Spoorsingel in Bovenkarspel.

Wethouder Lydia Groot heeft vorige week, tijdens Nationale Buitenspeeldag, samen met kinderen van vrijwilligers, nieuwe speeltoestellen onthuld. De toestellen in de speeltuin worden gefinancierd door de Stichting Jongeren Beweging Oud Papier.

(Tekst gaat door onder de foto)

Wethouder Lydia Groot opent de speeltuin.
© foto Hoekstra

Om de zoveel jaar wordt gekeken welke toestellen in de drukbezochte speeltuin, die door de gemeente wordt onderhouden, aan vervanging toe zijn. De laatste grote vernieuwing was in 2012. Toen werden toestellen voor oudere kinderen vervangen.

Naast het grote klimtoestel zijn een nieuwe schommel en een glijbaan geplaatst. Ook zijn ondergronden onder de toestellen aangepast.

(Tekst gaat door onder de foto)

De schommels worden vervangen door peuterzitjes.

De twee kleuters in de deze warme middag nog vrijwel verlaten speeltuin vermaakten zich uitstekend op het klimtoestel met z’n vele mogelijkheden. Ook hun moeder bevalt de nieuwe mogelijkheden. ,,Het vorige toestel had een nogal hoge toren, daar vallen ze makkelijker af.’’

Jammer vindt ze het wel dat de schommels een gewoon zitje hebben. ,,De vorige schommels hadden een peuterzitje, dat vond ik veiliger.’’ Dat treft, want de schommels worden nog vervangen omdat de verkeerde schommels waren geleverd.

(Tekst gaat door onder de foto)

Ook ondergronden zijn vervangen.

De kleine trampoline, die ook net is geplaatst, blijkt een trekker. De speeltuin aan de Spoorsingel, die kids uit de hele regio trekt, heeft eigenlijk maar één minpuntje. ,,Het is heel jammer dat er geen wc is als je hier zo’n middag bent.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen