Yorinn Albers stopt bij RKVV Velsen: ’Het waren twee rotjaren met die onderbrekingen’

Yorinn Albers.
© Archieffoto
Driehuis

Yorinn Albers heeft besloten te stoppen als keeper bij hoofdklasser Velsen uit Driehuis.

De club zal hem herinneren als een betrouwbare sluitpost maar een mooi afscheid is het niet. Vanwege corona werd in oktober 2020 de competitie stilgelegd. Velsen was op dat moment koploper en eindigde tegen HBS, na een voorsprong, met een 1-1 gelijkspel. De ploeg uit Den Haag kreeg in dat duel ten onrechte een strafschop en Albers reageerde te emotioneel en werd met rood van het veld gestuurd.

,,Het is wat het is. Die twee wedstrijden schorsing maakt niet uit. Het waren twee rotjaren met die onderbrekingen. Toch kijk ik met een goed gevoel terug op mijn periode bij Velsen. We werden kampioen in de eerste klasse en ik had daar een groot aandeel in. In dat jaar hield ik zeven duels op rij de nul”, aldus de 30-jarige Albers.

,,De situatie is er nu naar. Over enkele weken word ik voor de tweede keer vader, een dochter. Samen met het werk bij een farmaceutisch bedrijf, krijg ik het een stuk drukker. In de weekenden naar Groningen en Emmen wordt mij te veel. Ik blijf één keer in de week meetrainen en alleen in uiterste nood kunnen ze een beroep op mij doen”, zegt Albers die eerder keeper was bij EDO en VSV.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen