Jamrock gaat op 3 juli niet door. 18hrs festival verhuist naar Hembrugterrein Zaandam

Promotie Jamrock

Promotie Jamrock© Foto PR

Frans van den Berg
Zaandam

Het festival Jamrock aan de Hemkade/Balkenhaven in Zaandam gaat op 3 juli niet door. Het 18hrs festival op 10 juli is gered door te verhuizen naar het Hembrugterrein.

Jamrock is al ruim tien jaar het toonaangevende Reggae- en Dancehallfeest in Nederland en Europa. Vorig jaar ging het festival vanwege corona niet door, maar met de nieuwe versoepelingen zou het nu wel op 3 juli kunnen doorgaan. Maar een onlangs in de gemeenteraad van Zaanstad aangenomen motie tegen de vier jaarlijkse buitenfestivals gooit nu roet in het eten.

„We kunnen door alle inmiddels bekende omstandigheden geen echt Jamrock Festival-ervaring garanderen dit jaar. Los van Covid-19 zijn er wat veranderingen in het vergunningenbeleid rondom festivals in Zaandam door een klagende buurvrouw. Wij balen hier enorm van”, laat de organisatie weten.

Twee van de vier buitenfestivals stonden deze eerste helft van het jaar op het programma en gingen toen vanwege corona niet door. Alleen Jamrock op 3 juli en het 18hrs festival op 10 juli stonden nog in de planning. De organisator van het 18hrs festival was de afgelopen tijd druk doende om uit te wijken naar een andere locatie in Zaanstad en heeft die nu gevonden op het nabij gelegen Hembrugterrein. Daarnaast was voor organisator Michael van der Lee belangrijk dat hij volle bak mocht draaien en niet met een beperkte capaciteit. Anders is het festival verliesgevend. Het kabinet maakte vorige week duidelijk dat met testen de volledige capaciteit is toegestaan. Daarmee is dit festival gered.

Jamrock verplaatst het festival nu naar de winter. „Het wordt dan een indooreditie. Gekochte kaarten blijven uiteraard geldig voor deze editie of het zomerfestival in 2022. We hebben even tijd nodig om een nieuwe datum vast te leggen. De nieuwe datum en meer info over restitutie (indien gewenst) volgen in de week van 14 juni.” Waar de indoorversie wordt gehouden staat nog niet vast, maar aan de Balkenhaven heeft ondernemer Moens ook een evenementenhal, welke indooractiviteiten wel gewoon door kunnen gaan. Maar Jamrock kende ook edities in Paradiso en Sloterdijk.

Geen buitenfestivals aan Hemkade

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen