’Slechts’ 21 coronabesmettingen erbij in het weekeinde. In totaal nu bijna vijftienduizend positief geteste inwoners in de Noordkop sinds de uitbraak

Den Helder

In de Noordkop is het aantal coronabesmettingen dit weekeinde met 21 toegenomen.

Daarmee zet de daling van het dagelijkse aantal nieuwe gevallen door. Al enige tijd zijn alle Noordkop-gemeenten vrijwel uit de dubbele cijfers, hetgeen inhoudt dat er dagelijks in iedere gemeente niet meer dan tien nieuwe besmettingen bijkomen. Inmiddels staan de vier gemeenten in totaal op de drempel van de ’enkele cijfers’.

Texel

Zo werden er zondag ’slechts’ tien nieuwe besmettingen vastgesteld. Zaterdag eentje meer. Als grootste gemeente in de regio telt Den Helder nog steeds de meeste nieuwe gevallen, dertien afgelopen weekeinde. Zowel in de gemeente Schagen als in Hollands Kroon werd het virus bij vier mensen ontdekt. Op Texel kwamen er dit weekeinde geen positief geteste inwoners bij.

Vijftienduizend

Sinds de uitbraak in maart vorig jaar zijn nu bijna vijftienduizend inwoners (14.903) uit de Noordkop besmet geraakt. Ruim 35 procent daarvan betreft mensen uit de gemeente Den Helder (5.321).

In de gemeente Schagen testten 4.554 inwoners positief, in Hollands Kroon iets minder (4.445). Op Texel is tot op heden bij 583 bewoners een besmetting vastgesteld.

Er zijn in het weekeinde geen ziekenhuisopnames en coronadoden gemeld.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.