Passieprijs voor Haarlemmer Pascal van IJzendoorn

Pascal van IJzendoorn
© Archieffoto JJFoto.nl/Jan Jong
Haarlem

Pascal van IJzendoorn uit Haarlem heeft voor zijn werk voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme regio Noord-Holland dit weekeinde de Vriendenloterij Passieprijs 2021 gewonnen.

Pascal van IJzendoorn is de drijvende kracht achter diverse NVA-locaties in Noord-Holland. Ook is hij bestuurslid in Noord-Holland. Door zijn inzet, zo laat de NVA weten, heeft de vereniging in een jaar tijd vier nieuwe NVA-locaties kunnen opzetten. Dat zijn punten waar mensen terecht kunnen met vragen over autisme, en waar lotgenotencontact in de vorm van gespreksgroepen en andere activiteiten wordt georganiseerd.

Buiten de NVA is hij actief in diverse autismenetwerken. Ook is hij bekend als de schrijver van ’Help, ik ben een autist!’, dat in 2019 verscheen.

,,Toen ik op mijn dertigste de diagnose autisme kreeg, duurde het even voor ik de juist hulp vond. Ik zet me er nu voor in dat dit gemakkelijker wordt voor nieuwe mensen die de diagnose krijgen, daar heb ik zo’n beetje mijn missie van gemaakt’’, zegt Van IJzendoorn. ,,Mijn focus ligt daar echt wel op, ik stop hier zo veel mogelijk tijd in.’’

In totaal zijn er dit jaar 133 Passieprijswinnaars, die ieder een bedrag van 250 euro ontvingen. Zij waren door hun organisatie genomineerd. Alle winnaars zijn te vinden op de website www.vrijwilligersprijzen.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen