Voorlopig geen afvalbakken langs Bakenessergracht, gemeente wacht uitspraak bezwaarschriftencommissie af

De beoogde locatie voor de afvalbakken.
Haarlem

Voorlopig komen er geen vuilcontainers halverwege de Bakenessergracht te staan. Vanwege de aanhoudende kritiek van omwonenden wacht de gemeente een uitspraak van de bezwaarschriftencommissie af.

Gewoonlijk plaatst de gemeente de bakken al voordat de commissie uitspraak doet. ,,Wat we zien op heel veel plekken in de stad, is dat na aanvankelijke weerstand er uiteindelijk draagvlak ontstaat’’, aldus wethouder Michel Rog.

Ter hoogte van huisnummer 48 willen de gemeente en afvalverwerker Spaarnelanden vier bovengrondse containers plaatsen. Twee kleine exemplaren zijn bedoeld voor gft, twee grote bakken zijn bestemd voor glas en papier. De gemeente hoopt inwoners door de plaatsing van de bakken te stimuleren om hun afval goed te scheiden.

Omwonenden zien dat niet zitten en tekenden bezwaar aan. Zij vinden dat de bakken overbodig zijn en vragen zich af waarom de containers voor Joods erfgoed worden geplaatst. Ook zijn ze bang dat de broze kademuren het gewicht van de vuilniswagen niet aankunnen.

Haarlem verwacht een uitspraak van de bezwaarschriftencommissie in augustus.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen