Deine Slampe heropent het Westfriese festival seizoen!

In 2019 ging het publiek los tijdens de vierde editie van het Deine Slampe Festival in Venhuizen.
© Foto aangeleverd
Venhuizen

Niet één, maar zelfs twee dagen (!) zal de jubileumeditie van het Deine Slampe Festival Venhuizen gaan duren. Als de gemeente en de veiligheidsregio akkoord zijn, barst op vrijdag 23 juli het beroemde festival van Venhuizen los.

In februari vond een digitale editie plaats van Deine Slampe in Venhuizen. De hoop van Marcel Ott, deel uitmakend van de organisatie Deine Slampe, dat dit de aftrap wordt van een zomer vol live-evenementen, lijkt hiermee verhoord.

Vrij op Vrijdag

„Het is allemaal spannend”, vertelt Ott die achter de schermen vol vertrouwen aan de jubileumeditie werkt. „Vorig jaar zou de 5e editie plaatsvinden. Door corona ging deze niet door. Dus vieren we het gewoon wat later.”

Voor het dancefestival worden vier podia opgebouwd. „Voor dance, hiphop, house en techno. „Een van de podia zal gehost worden door de Drag Agency en wordt de IT-periode uit de jaren ’90 aangestipt. Die vier verschillende podia worden voor het festival op zaterdag ingericht. Vrijdag komen we met een speciaal concept. Met ’Vrij Op Vrijdag’ hopen we een nieuwe doelgroep aan te boren.”

Twee dagen feest met meer dan vijftig verschillende muzikanten en dj’s. De organisatie heeft vertrouwen in dat er overeenkomst wordt bereikt met de gemeente en de veiligheidsregio. Met gepaste trots: „Daarmee wordt het Deine Slampe Festival’ een van de eerste festivals na de coronacrisis. „ Tijdens het festival komen liefhebbers van verschillende muziekstijlen als house en hiphop aan hun trekken.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen