Gemeenteraad roept Hilversummers op om mee te denken over een nieuwe burgemeester

Hilversum

Hilversummers mogen meedenken over de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad roept de inwoners op ideeën in te sturen voor de profielschets die ze maakt voor het begin van de zoektocht naar een opvolger van Pieter Broertjes.

Lees ook: Broertjes stopt volgend jaar noodgedwongen en ’met pijn in het hart’ als burgemeester van Hilversum. Donderdag begint zoektocht naar opvolger [video]

Burgemeester Broertjes kondigde 9 juni aan dat hij zijn functie als burgemeester van Hilversum neer gaat leggen in 2022. En daarmee start de zoektocht naar een nieuwe eerste burger.

Dat begint met het maken van een profielschets, waarin de raad de eigenschappen en kwaliteiten benoemt waaraan de nieuwe burgemeester volgens haar moet voldoen.

Om die profielschets zo zorgvuldig mogelijk te maken, horen de raadsleden graag de wensen en ideeën van de Hilversummers. Wat voor persoon zou volgens hen goed bij de gemeente passen?

Inwoners kunnen hun wensen online indienen op hilversum.nl/nieuweburgemeester. Daar staat een formulier klaar. Dat kan tot en met 23 juni 2021 worden ingevuld.

Hilversummers kunnen hun ideeën ook per post sturen. De raad vraagt hen in een brief kort te beschrijven wat ze willen meegeven bij het zoeken naar een nieuwe burgemeester.

Brieven kunnen tot uiterlijk 21 juni worden verstuurd aan: De griffier van gemeente Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. De brief mag volgens de raad in een gesloten enveloppe met eventueel ‘vertrouwelijk’ er op.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen