Toch bijeenkomst over alternatief plan op Zeehoek-terrein in Wervershoof. De VVD doet het dan maar zelf

Zo zou het nieuwe zwembad eruit moeten komen te zien volgens de initiatiefnemers.
© Illustratie aangeleverd
Wervershoof

De VVD in Medemblik kreeg het net niet voor elkaar om het college een themaraad te laten organiseren over een alternatief plan voor het Zeehoek-terrein in Wervershoof. De partij kwam daarvoor één stem in de gemeenteraad tekort. En dus doet de VVD het zelf maar.

Kort na het zomerreces zal de partij een informatiebijeenkomst organiseren waar alle betrokkenen, gemeenteraadsleden en andere geïnteresseerden welkom zijn. En dat terwijl de eigen VVD-wethouder (Andrea van Langen) bezig is met het uitvoeren van een raadsbesluit dat haaks op dit alternatieve plan staat, namelijk renovatie van het huidige zwembad.

Gecharmeerd

„Zoals al eerder aangegeven, is de VVD zeer gecharmeerd van het door de heer Tool van Ooms Bouw gepresenteerde Zeehoekplan voor een nieuw zwembad; 80 tot 90 woningen waaronder een flink aantal betaalbare starterswoningen en tiny houses. Wij blijven dan ook van mening dat dit plan een serieuze kans verdient. Dit neemt niet weg dat wij goed naar de argumenten van de tegenstemmers geluisterd hebben en van mening zijn dat ook deze meegewogen dienen te worden”, aldus raadslid Tom Beerepoot. „Omdat het in dit geval om plannen voor de kern Wervershoof gaat, zullen wij deze informatieavond, samen met de griffie, in De Dars in Wervershoof organiseren.’’

De locatie van het zwembad en het mogelijke verlies van de Tegel als woningbouwlocatie zijn gevoelige onderwerpen in dit dossier, beseft Beerepoot.

,,Wij zullen daarom de informatieavond breder trekken en daarin ook de plannen voor de Kaag en de Tegel en de meest ideale plek voor het zwembad meenemen. Als het aan ons ligt, zal er op al deze plekken woningbouw plaatsvinden, maar de komende tijd zal moeten blijken of de provincie hier toestemming voor geeft.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen