Leerlingen Jozefschool in Venhuizen lopen dik tien mille bijeen voor goede doelen

Van de bij ellaar gelopen dik tien mille is door de Jozefschool in Venhuizen 4600 euro geschonken aan stichting Het Vergeten Kind.
© Foto Jozefschool
Venhuizen

Ontelbaar veel gesponsorde rondjes hebben de leerlingen van de Jozefschool in Venhuizen rond hun schoolgebouw gerend. Dit heeft maar liefst 10.446,45 euro opgebracht. Geld dat naar twee goede doelen gaat.

De jaarlijkse fancy fair op de Jozefschool in Venhuizen kon vanwege de coronapandemie voor het tweede jaar niet doorgaan. Dus bedacht de werkgroep van de school iets anders om dit jaar geld voor goede doelen in te zamelen. Dit betekende dat in april alle 320 leerlingen rondjes langs de lokalen en over hindernissen gingen rennen.

Ze lieten zich hiervoor sponsoren door hun families, vrienden en buren. De opbrengst van dik tien mille is nu bekend. ,,Een zeer geslaagde opbrengst, bij elkaar gelopen door alle kinderen’’, zegt een trotse Anke Deen van de werkgroep. Hiervan is inmiddels 4600 euro geschonken aan stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting helpt kwetsbare kinderen in ons land die verwaarloosd en/of mishandeld worden.

Pannaveld

De resterende ruim 5800 euro gaat de school gebruiken voor de aanleg van een pannaveld en voetballen voor elke klas. Hercules Speeltoestellen uit Venhuizen gaat het pannaveld aanleggen en de bestaande gele doeltjes verplaatsen. Het pannaveld krijgt net als de lokale voetbalclub De Valken de kleuren rood en groen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen