Ook de laatste twee betrokkenen bij schietincident aan de Kamperfoeliestraat zijn op vrije voeten. Zij blijven verdachte in onderzoek

Rood-wit lint op de Kamperfoeliestraat om nieuwsgierigen op afstand te houden.
© Foto Glocal Media
Den Helder

Ook de laatste twee betrokkenen bij het schietincident aan de Kamperfoeliestraat in Den Helder in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei zijn op vrije voeten gesteld.

Na het schietincident werden drie mannen aangehouden. Eerder werd een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats al in vrijheid gesteld. Recent gebeurde hetzelfde met de twee andere verdachten.

Een 29-jarige man uit Den Helder is in vrijheid gesteld door de officier van justitie. De 33-jarige verdachte uit Den Helder is recent voorgeleid bij de rc en die heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst.

Onderzoek

Voor alle drie geldt dat zij nog steeds verdachten zijn in deze zaak. ,,Het onderzoek loopt, maar de precieze aanleiding of toedracht van het schietincident is nog niet duidelijk. Meer dan dit kunnen we op dit moment niet melden’’, aldus een woordvoerster van het openbaar ministerie Noord-Holland.

Rond half vijf die nacht werd de politie ingeschakeld nadat er knallen waren gehoord in de omgeving van de Kamperfoeliestraat. Agenten vonden op straat een vuurwapen. Ook werden kogelhulzen gevonden. Een van de verdachten had zich in een tuin verstopt voor hij werd aangehouden. De twee andere mannen werden in de omgeving aangehouden. Bij het schietincident raakte niemand gewond.

Lees ook: Nachtelijke schoten in de Helderse Kamperfoeliestraat. ’Stomdronken schutter lag languit op straat’

Lees ook: Drie aanhoudingen na schietincident in Den Helder [update]

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.